miercuri, 29 iulie 2009

Protest la Hipermarketul Pic

Angajaţii hipermarketului Pic din Craiova au protestat ieri, pentru câteva ore, fiindcă nu şi-au primit drepturile salariale pe ultima lună.
Lucrătorii de la case şi galantare au refuzat să înceapă munca până nu li s-au dat explicaţii cu privire la banii pe care ar fi trebuit să-i primească încă de pe 10 iulie. „În contractul nostru de muncă este prevăzut să ne ridicăm salariile pe 10. În această lună s-a întârziat şi ni s-a promis că îi vom primi pe 15, dar a trecut şi această dată, vine sfârşitul lunii şi noi... Am înţeles că la Călăraşi nu au luat banii de două luni. Am refuzat să începem activitatea până nu ni se spune clar ce se întâmplă“, a declarat una dintre casiere.
Directorul hipermarketului s-a văzut nevoit să-i liniştească pe angajaţi, susţinând că reprezentanţii de la Piteşti vor veni să rezolve situaţia şi că salariile vor fi plătite până la finalul acestei luni. Nemulţumirea protestatarilor este dublată şi de faptul că disponibilizările la Pic Craiova au fost tot mai frecvente în ultima vreme. Dacă, iniţial, numărul angajaţilor era de 400, acum a scăzut la jumătate.
Dan Petre, directorul Pic Craiova, a spus că se poartă discuţii cu cei de la Piteşti pentru respectarea condiţiilor contractuale faţă de angajaţi şi că nu se pune problema închiderii magazinului, deoarece este o investiţie considerabilă a grupului Pic. Deşi am încercat să aflăm mai multe date despre problemele hipermarketului din Craiova în mod special, nu am primit nici un răspuns din partea directoarei de marketing, Claudia Rusu.

Problemele curg după arestarea patronului

Este cunoscut faptul că lanţul hipermarketurilor Pic, cel mai mare retailer alimentar autohton, a fost condus de Cornel Penescu, patronul FC Argeş, şi de Liviu Făcăleaţă. Numai că, după arestarea celor doi în luna aprilie a acestui an, business-ul a început să scârţâie. Controlul afacerilor estimate la peste 150 de milioane de euro a fost preluat de fiul şi de fratele lui Cornel, Ilie Penescu. În ultimele luni, grupul Pic a început să aibă probleme cu plata angajaţilor, mulţi dintre ei fiind disponibilizaţi, dar şi cu cea a furnizorilor. Ilie Penescu, fratele lui Cornel şi-a făcut cunoscută intenţia de a vinde cele cinci hipermarketuri din Piteşti, Oradea, Craiova, Brăila şi Călăraşi. Ele sunt operaţionale în prezent şi sunt construite pe terenuri aflate în proprietatea grupului Pic. Potrivit unor speculaţii din piaţă, retailerul Cora ar fi interesat de preluarea lor.
În acest an, Pic aduce un magazin Interhome la Craiova. Reţeaua de magazine de bricolaj Interhome, controlată de o firmă belgiană, va deschide până la sfârşitul acestui an un magazin în parcarea hipermarketului Pic din Craiova, dar şi în alte oraşe. Atragerea altor retaileri în vecinătatea hipermarketurilor sale vizează creşterea numărului de clienţi, care, în ultima vreme, cu toate ofertele făcute, sunt tot mai puţini.

Sursa GDS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu