marți, 7 iulie 2009

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana




Primaria Municipiului Craiova pune la dispoziţie spre informare si consultare varianta de lucru a Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al Polului de crestere Craiova. Acesta reprezinta un document obligatoriu pentru accesarea Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere, Domeniu major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana reprezinta un document de planificare strategica pentru dezvoltarea Zonei Metropolitana Craiova care la acest moment, cuprinde municipiul Craiova si 7 comune din judetul Dolj, respectiv: Breasta, Ghercesti, Mischii, Pielesti, Predesti, Simnicu de Sus si Teasc.
Planul este structurat pe 5 capitole si anume: Caracterizarea generala a polului de crestere, Strategia dezvoltarii polului de crestere, Profilul spatial si arii de interventie in cadrul polului de crestere, Managementul implementarii Planului Integrat si Planul de actiune ce cuprinde pachetul de proiecte identificate, pe surse de finantare, pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Craiova.
Planul integrat urmeaza a fi depus spre evaluare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, ce reprezinta Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional. Ulterior aprobarii acestuia, vor fi depuse documentele necesare pentru finantarea proiectele din cadrul Planului integrat.

Sursa articol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu