miercuri, 29 iulie 2009

Craiova va avea internet moca

Desi pare o gluma la prima vedere, internetul wireless gratis pentru Craiova este un proiect cald pe masa primarului Solomon, care mai face si altceva decat daramatul monumentelor istorice. Se pare ca Primaria negociaza cu firma irlandeza free-hotspots.com, care vrea sa furnizeaza gratuit puncte de acces wireless la internet in aproximativ 50 de locatii din Craiova. Edilii vor sa tranforme orasul din Banie in a doua regiune dupa Azuga, ce beneficiaza de acest serviciu.

Primarul Antonie Solomon declara ca vrea sa faca din Craiova “o cetate a banilor”, oferindu-le “valurilor” de turisti ce vor vizita orasul nostru, cat mai multe facilitati (wow…prima grija este internetul). Normal, nu zic ca este un lucru negativ ce se intampla, dar declaratiile facute sunt amuzanto-ironice. Cu toate acestea, proiectul se vrea a fi dezvoltat pe bani putini, dar cu multe beneficii pentru craioveni.

Libertatea virtuala nu este deplina, realizandu-se o filtrare a continutului vizualizat de utilizator (site-urile pornografice, de violenta extrema etc. vor fi restricionate). Insa, pana sa accesati internetul, trebuie inghitit un pachet de reclame venit de la irlandezi. Fie vorba intre noi, reclamele de la televizor ne sunt bagate cu forta, asa ca putem face o exceptie in acest caz.

Sa speram ca acest proiect se va finaliza, iar noi vom putea accesa internetul oriunde, fara sa mai platim nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu