joi, 30 iulie 2009

Ce este AIESEC?

AIESEC este cea mai mare organizaţie de studenţi, prezentă în peste 1100 de universităţi şi peste 107 ţări şi teritorii, fiind platforma internaţională ce permite tinerilor să-şi descopere şi să-şi dezvolte potenţialul, pentru a avea un impact pozitiv în societate.
nbsp; În parteneriat cu sfera de afaceri şi sistemul de învăţămînt superior, AIESEC are o experienţă de 60 de ani în dezvoltarea tinerilor ca lideri cu gândire globală. Procesul inovativ de dezvoltare a membrilor AIESEC constă în experienţe de leadership şi în programul internaţional de schimb de tineri. Pentru îndeplinirea scopului său, AIESEC este susţinut, la nivel global, de companii-partenere precum: ABN AMRO, Microsoft, DHL, Unilever, PricewaterhouseCoopers, Electolux, Alcatel-Lucent, etc.
Tinerii au posibilitatea să lucreze în echipe pe proiecte sau departamente, să ocupe poziţii de leadership în cadrul acestora, să participe la conferiţe naţionale sau internaţionale, să primească traininguri de specialitate şi să îşi valorifice talentul. Dacă facultatea îi ajută să pună bazele unor cunoştinţe teoretice, AIESEC îi susţine să şi le dezvolte prin punerea lor în practică.
AIESEC funcţionează ca o companie multinaţională, având 5 departamente, fiecare având funcţii diferite: Communication, External Relations, Talent Management, Finance şi un departament special pentru programul de eXchange. Acesta din urmă oferă studenţilor posibilitatea unei slujbe în domeniul lor de interes într-o altă ţară – adică un stagiu de practică în străinătate.
AIESEC a luat naştere datorită unor studenţi dornici de a-şi reconstrui ţările, în urma pagubelor produse de cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă aceşti tineri nu se gândeau la momentul respectiv la oameni, la o modalitate prin care să-i facă să uite de război, azi, AIESEC nu ar fi existat. Însă isoria AIESEC este mult mai vastă şi totul a pornit de la câţiva oameni. În anul 1953, această organizaţie exista deja în 14 ţări, unele foste adversare în timpul războiului.
In 1957, AIESEC avea o arie de existenţă în întreaga Europa, după care în 1958 cucereşte America, în 1961 Africa de Nord, în 1963 Asia, iar ultimul continent cucerit este Australia, în 1965.
AIESEC România s-a născut în Bucureşti în martie 1990 cu ajutorul unei delegaţii din partea AIESEC Austria. În România, la ora actuală există 13 comitete locale AIESEC situate în Braşov, Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu