miercuri, 8 iulie 2009

FC Universitatea Craiova


FC Universitatea Craiova este cea mai renumită echipă din Oltenia, câştigătoare a patru campionate ale Ligii I, şi de 6 ori câştigătoare a cupei României. Universitatea Craiova este unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din România fiind şi prima echipă românească de fotbal ajunsă în semifinalele Cupei UEFA.

Înfiinţată în 1948, s-a numit iniţial Clubul Sportiv Universitar Craiova (CSU Craiova) şi a aparţinut Asociaţiei Naţionale a Studenţilor din România (ANSR). În 1950 a fost redenumită Ştiinţa Craiova, nume rămas şi astăzi drag multora dintre suporterii Universităţii Craiova. Din 1966 până în prezent clubul se numeşte Universitatea Craiova.

A fost prima echipă din România care s-a calificat într-o semifinală de Cupele Europene la fotbal, în sezonul 1982-1983 şi prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981-1982; de asemenea a fost prima echipă din România care a eliminat formaţii din Germania (FC Kaiserslautern) şi Anglia (Leeds United). Echipa joacă pe stadionul Ion Oblemenco din anul 1966, atunci fiind construit, iniţial numindu-se stadionul Central. După moartea celui mai iubit dintre jucătorii echipei, Ion Oblemenco, s-a luat hotărârea ca stadionul să preia numele idolului Băniei.

Sursa Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu