miercuri, 19 august 2009

Ilie Năstase, „bătut“ în Luncă

Campionul absolut al tenisului de câmp din România s-a declarat „învins“ de baza sportivă din Parcul Lunca Jiului, din Craiova, dar şi de Sala Polivalentă, pe care le consideră impresionante.

Baza sportivă din Parcul Lunca Jiului, încă în construcţie, a avut ieri un oaspete de excepţie: campionul Ilie Năstase, dublu „numărul 1 mondial“ în anii ‘70. Cetăţean de onoare al Craiovei, Năstase a spus că este doar a doua vizită în Bănie şi că a trecut să vadă Lunca Jiului, unde auzise că se construieşte o bază sportivă de excepţie. Campionul a afirmat că terenurile de tenis, cu suprafaţă rapidă de joc, sunt excelente, iar baza sportivă în ansamblul ei este probabil unicat în România. „Este foarte frumos, trebuie să recunosc“, a afirmat Ilie Năstase. El a mai spus că este foarte important faptul că se construieşte de la zero şi nu sunt peticite amenajări vechi, aşa „cum se face la noi“. Ilie Năstase crede că nu a fost organizat niciodată un turneu de tenis pe o suprafaţă rapidă cum este cea din Lunca Jiului şi a sugerat ca primul turneu de acest tip din România să aibă loc la Craiova. „Probabil că va fi un astfel de turneu în acest an, de Zilele Craiovei“, a spus primarul Antonie Solomon. Acesta l-a invitat pe Năstase la inaugurarea Parcului din Lunca Jiului, pe 24 octombrie, ca să reediteze eventual una dintre finalele de la Wimbledon. „Cu unul pe care să-l bat... Ţiriac. Pe ăla îl bat!“, a glumit celebrul Năstase. Primarul Antonie Solomon a declarat că intenţionează să organizeze în Bănie şi Trofeul „Ilie Năstase“. Câştigătorul US Open şi French Open a remarcat şi Sala Polivalentă, unde nu exclude desfăşurarea unor meciuri de Cupa Davis, dacă vor fi întrunite condiţiile necesare unui astfel de turneu.

Baza, dată în administrare

Baza de sport din Lunca Jiului se întinde pe 20.000 de metri pătraţi şi are în componenţă patru terenuri de minifotbal multifuncţionale, două terenuri de baschet, o zonă pentru ping-pong, cu 20 de mese, trasee pentru pasionaţii de role şi o zonă rezervată jucătorilor de şah. Autorităţile publice intenţionează să dea în administrare prin licitaţie baza sportivă. „Interesul este să fie îngrijită fără ca noi să cheltuim bani din buget. Eventual să aducem bani la buget“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. Restul Parcului Lunca Jiului va rămâne în administrarea regiei specializate a primăriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu