duminică, 2 august 2009

Giratorii cu tramvai

În Craiova ar putea fi construite în acest an alte patru sensuri giratorii, dintre care trei pe o singură stradă: Fraţii Goleşti.

Unul dintre cele mai mari noduri rutiere din Craiova - intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti - nu poate fi aerisit prin construirea unui singur sens giratoriu, aşa cum apreciau autorităţile până mai ieri. Acestea susţin că traficul rutier a suferit modificări majore din 2005 până în prezent, respectiv de la ultimul studiu de trafic elaborat pentru Craiova. Aşa că soluţia ar fi realizarea a două intersecţii cu giraţie: una la întretăierea bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti şi una ceva mai jos, pe strada Fraţii Goleşti, pentru fluidizarea circulaţiei în intersecţia cu strada Nicolae Iorga.
Potrivit şefului Direcţiei de proiecte şi programe a Primăriei Craiova, Sever Bordu, investiţia ar putea fi „atacată“ chiar în acest an. „Amenajarea doar a unui giratoriu nu ar rezolva problema acestei intersecţii, fiindcă imediat după ea vine alta, cu strada Nicolae Iorga, în care, dacă priorităţile nu sunt reglementate prin alt giratoriu, autovehiculele s-ar bloca pe porţiunea străzii Fraţii Goleşti până la intersecţia cu bulevardul Carol I. Proiectanţii sunt de părere chiar că mai mult ar fi încurcat traficul cu un singur giratoriu“, a precizat Bordu.

Cum rămâne cu tramvaiul?

În vara acestui an, Primăria Craiova promite reabilitarea şi lărgirea străzii Dezrobirii, la capetele căreia specialiştii prevăd şi sensuri giratorii. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, la intersecţia cu strada Traian Lalescu va fi construită cu siguranţă o intersecţie cu prioritate prin giraţie. În cazul celuilalt capăt al străzii Dezrobirii, la întâlnirea cu strada Fraţii Goleşti, proiectul este mai complicat. Autorităţile ar vrea un giratoriu cu intrare din Calea Bucureşti, însă nu ştiu deocamdată cum să împace giraţia cu liniile de tramvai. „Reamenajarea intersecţiei străzii Fraţii Goleşti cu Calea Bucureşti depinde de proiectant, care va primi documentaţia săptămâna viitoare. Problema în acest caz este linia de tramvai“, a spus Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu