sâmbătă, 29 august 2009

Craiova: Oraş pustiit de caniculă


Oltenia se va bucura de vreme răcoroasă, începând de luni, dar cu o diferenţă de temperatură drastică, de 10 grade de la o zi la alta, maxima oprindu-se la cel mult 24 de grade.

Doar câţiva craioveni care aveau probabil treburi urgente au ieşit pe stradă, înfruntând astăzi căldura, de peste 33 de grade Celsius. La orele amiezii, străzile din centru erau aproape pustii. Doar câţiva lucrători puteau fi văzuţi în faţă la Universitate muncind la trotuar.

Puţinii trecători care s-au încumetat să se expună căldurii insuportabile au fost cei obligaţi să meargă la serviciu. “Am luat o scurtă pauză de masă şi am ieşit să-mi cumpăr ceva de mâncare, dar cred că îmi voi lua la pachet şi voi mânca la muncă, unde avem aer condiţionat. La terase e insuportabil să stai, pentru că aerul e sufocant”, a spus Liviu Cincă.

Nici măcar spaţiile de agrement amenajate pe A.I.Cuza de către Primărie nu i-a ademenit pe craioveni să iasă la o partidă de volei sau baschet. “E prea cald! Poate pe la 10 diseară vom ieşi din casă”, a afirmat Mihuţ Nelu, care coborâse din bloc pentru a-şi cumpăra apă minerală.

Urmează o răcire bruscă a vremii

Şi mâine se anunţă o zi la fel de toridă. De luni însă, odată cu un front atmosferic rece, care va traversa ţara noastră, schimbarea de temperatură va fi destul de drastică, mai ales la nivel de percepţie. Se aşteaptă maxime şi cu 10 grade mai mici. Cât despre ploi, tot de luni, vor cuprinde sudul şi sud-estul ţării, anunţă meteorologii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu